ILP Educació

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) es fonamenta en el dret de la ciutadania a participar del sistema democràtic a través de la seva intervenció en l’àmbit legislatiu. Permet als ciutadans plantejar al Parlament interessos que són de gran interès per a un sector de la població i pot obligar a realitzar una votació pública sobre una proposta de llei, esmena constitucional o reforma legislativa.

Veient que la Llei 12/2009 d’Educació de Catalunya (LEC) s’ha mostrat del tot incapaç de donar una resposta positiva al nostre sistema educatiu i ni tan sols ha complert amb els seus propis compromisos s’ha iniciat una campanya per portar una ILP a favor d’una educació veritablement pública des de l’escola bressol fins a la universitat. En aquest últim àmbit, que ens toca més de ple, es destaca, per exemple, la importància de no invertir fons a entitats privades que ofereixin estudis universitaris i de recuperar els òrgans decisoris de la universitat en els quals no hi tenen cabuda ni membres representants del món empresarial ni la discriminació de gènere.

A l’assemblea, compartim els principis que es proposen a la ILP i per això, animem a l’estudiantat a que signi a favor de la campanya. Com a mínim, calen 50.000 signatures per a presentar una proposició de llei a la Mesa del Parlament.

No dubteu en fer sentir la vostra veu!

Per més informació entreu a: http://ilpeducacio.cat/