Valoració Dia per la Música

Passat un temps prudencial, des de l’Assemblea ETSEIB volem fer la valoració del Dia Per la Música celebrat al Pati Nou el passat 21 de novembre.

Primer de tot volem agrair a tots els companys i companyes que ens vau ajudar a muntar i preparar aquesta jornada que, tot i que no ho sembli, comporta molta feina. També volem agrair a tots els estudiants que vau venir un cop més al DPM.

Aquest any, com vau veure, hi ha hagut un canvi de format i d’ubicació, el motiu principal va ser l’oposició de l’escola a realitzar-ho al carreró C’ per motius de seguretat. Tot i així, vam saber reestructurar la festa a un lloc que, segons vam valorar, donarà molta més visibilitat a la festa i la integrarà millor a l’escola. Aquest canvi de format va comportar algunes errades en la previsió de begudes, com alguns ja vau poder veure, com també problemes a l’hora d’utilitzar els lavabos. Totes aquests qüestions s’han tingut en compte i s’intentaran solucionar de cara a l’any que ve.

Dit això, també volem mostrar la nostra posició respecte les actituds intolerants que hi va haver per part d’alguns assistents; actituds violentes com ara la homofòbia o el masclisme. Aquests tipus de comportament no tenen cabuda a la nostra festa i els que les vau practicar NO hi sou benvinguts.

Volem remarcar especialment les destrosses ocasionades als lavabos de la planta 0, on una porta va ser destrossada a cops de puny i una altra abonyegada. També es van treure unes plaques del sostre del seu lloc i es va desencaixar una altra porta dels lavabos de la biblioteca. A més, alguns individus van intentar forçar les portes del bar i van aparèixer vòmits i i pixats dins de papereres de dins l’Escola. El cost de la reparació és d’uns 270 euros i una part haurà de ser finançada per l’assemblea.

Totes aquestes actituds i comportaments, a part de ser totalment censurables, posen en perill la continuïtat de la festa i és per això que apel·lem a la responsabilitat individual.