Categories
Notícies Trasllat Besòs

Preguntes: Trasllat Besòs

El projecte de Trasllat al Besòs dels Graus d’Enginyeria Química i de Materials ha d’estar tancat a finals de maig, i és quan el rector té previst tenir tota la documentació llesta, tot deixant-nos sense marge de maniobra.

Aquí teniu algunes de les respostes que ens va donar a la passada Junta d’escola.

El màster de química i materials, on s’impartiran? S’ha d’aprofitar el trasllat per fer les coses millor: per exemple, reduint de nombre d’alumnes per classe, o invertint més recursos.

Aquests màsters no recordo on van, el llistat de graus i màsters del nou campus apareix a un document del 2012, però el més probable és que al Besòs.

Donant per fet que el Besòs és una realitat, que passa amb el PDI i PAS? Implica trasllat de PDI de l’ETSEIB i aixó comporta una degradació per la propia ETSEIB. Com afecta a la docència de GETI? Industrials tindrà igual nombre de places d’accès? Com afecta això a les especialitzacions de MUEI?

Neus Cónsul: A l’ETSEIB quedaran 12 professors de química i el 50% de materials (ja és suficient per cobrir la docència actual).

Què passa amb químics i materials? Qui ha començat aquí, acaba aquí? Si quedés alguna assignatura conjunta amb Industrials, on es faria?

Neus Cónsul:

””

Es veurà amb el mapa d’estudiants que els falti acabar el grau. Potser només quedaran 10 estudiants de química que hagin començat a l’ETSEIB per acabar el grau, així que seria incompatible que es quedessin a l’ETSEIB amb els recursos i els PDI.

El rector no està a la negociació directa, per tant no pot dir res del que passa. Els estudiants que ara fan la selectivitat ja saben i estan informats que si entren a l’ETSEIB se’ls traslladarà al Besòs. Els que estan fent la fase selectiva se’ls diu que se’ls trasllada. Els que estan cursant tercer i quart curs no són gaire conflictius, ja que acabaran a l’ETSEIB si van al dia. El grup conflictiu són els estudiants del segon curs.

””

Canviarà el pla d’estudis de Eng. Química i Eng. Materials?  Seguirem tenint atribucions?

Neus Cònsul: Ara no puc donar resposta detallada. Quan es tanquen els estudis es defineix de manera ordenada i informant a la gent. S’ha de mirar tenint en compte els estudiants i l’escola. Però s’està treballant en un nou pla d’estudis liderat per la gent i professorat d’ETSEIB.

Com serà l’extinció d’aquests graus a l’ETSEIB?

Neus Cónsul: No es pot fer pla d’estinció a l’ETSEIB fins que no estigui tancat el nou pla al Campus Besòs.

Els traslladats, quin nom de titulació obtindran? Serà el mateix que la gent d’EUETIB?

Al títol otorgat posa el nom de la universitat, UPC, no s’especifica el centre on s’ha tret. El títol, per tant, és el mateix. Passa el mateix amb el títol  del grau en d’enginyeria de tecnologies industrials  a l’ETSEIB i a l’ETSEIAT, el títol és el mateix. 

Es farà algun acte informatiu obert a l’estudiantat (tant a l’ETSEIB com a l’EUETIB)? Quan?

Es farà una visita al campus Besòs el dimarts 28 d’abril per gent de l’EUETIB. Quan es tingui tota la informació, es faran xerrades informatives a ambdues escoles.

Això va començar perquè l’edifici queia i havia d’haver una unificació i un nou edifici. Al cap de 15 anys els problemes de l’edifici de l’ETSEIB encara no s’han solventat. Els diners que va donar la Generalitat al 2000 no es van invertir per rehabilitar l’edifici.

La situació física de l’edifici és responsabilitat del rector, l’estructura de l’edifici està bé. És cert però que els diners no es van invertir on tocaven.

Quins avantatges té el trasllat per gent de materials i química? Referent a la memòria del 2012, quin serà el rol de l’empresa dins de la universitat (tant Besòs com ETSEIB)?

El triangle docència-empresa-recerca definit en el document del 2012 és un discurs vàlid, però és un discurs. El Campus Besòs serà controlat per la UPC, res ni ningú tindrà privilegis sobre ell.

Què passa amb la irregularitat amb les noves places afectades al carrer Urgell? Totes les escoles tenen dèficit en el departament d’Eng. Mecànica, què passa amb aquestes places? No es vol que l’ETSEIB es quedi amb professorat a temps parcial i passar a ser una escola de segona.

Si obrim places per PDI a EUETIB es farà en igual mesura per aquí.

La rapidesa amb la que s’està fent evidencia poca transparència i que no s’estan fent bé les coses. No te sentit que se separi Grau en Eng. d’Energies (Campus Besòs) i Màster en Energies (ETSEIB); sembla que es vulgui contentar a tothom.

(Respecte la falta de transparència) Ho he explicat a Urgell, ho he he explicat a l’EUETIB en assemblea, ara ho explico a l’ETSEIB, ho he explicat a Claustre i he parlat a cada CdG el que faria. Quan estigui tot més parlat enviaré document informatiu i no té cap inconvenient en fer una altra sessió.

(Respecte la rapidesa) Haver de justificar el fons FEDER vol dir que al desembre de 2015 ha d’estar tot tancat.

Si no hi ha diners, es podran rehabilitar i reordenar espais?

Els recursos que tenim són els que són.

Hi ha una quantitat de graus desequilibrada entre Besòs i ETSEIB (l’escola d’Urgell té 6 graus i ara en passarà a tenir 2 més. L’ETSEIB en té 3 i se’n treuran 2, a més el que queda, no tindrà atribucions. Idem amb màsters, potser van 3 cap allà i a l’ETSEIB només en ve un). A l’ETSEIB només quedarà una titulació :Cal posar solucions imaginatives i podrien venir els d’Enginyeria Mecànica aquí. Quant al personal, hi ha d’haver un concurs de places per PDI de l’ETSEIB, que no totes les places de PDI siguin de l’EUETIB.

Sí, hi ha desequilibris en graus, però ara per ara també n’hi ha amb els màsters (1 a Urgell 9 a ETSEIB).

Per què ha d’intervenir algú extern a la UPC? Si el Besòs és una escola UPC, no s’entén la presència de l’IREC.

A l’edifici C hi ha IREC ja que aquest edifici ha estat finançat per ells.

El departament d’Enginyeria Química va demanar a la Junta que es replantegi seriosament el trasllat del químics. Fa 20 anys que aquest grau s’imparteix a l’ETSEIB i treure’l és un gran error ja que està molt ben adaptat. S’està “engegant i expulsant” als alumnes. Hi ha molts professors que es queden a l’ETSEIB que no estan d’acord en perdre el Grau d’Eng. Química.

La directora també opina que l’ETSEIB té un gran valor afegit al tenir el Grau en Enginyeria Química, igual que aporta molt als estudiants químics estar influenciats directament pels industrials.

Els estudiants de l’ETSEIB NO volem anar al Campus Besòs ni que l’escola perdi graus i màsters per decisions errònies en època de bonança econòmica, és una estafa, no estem formant part del procés i a sobre estem molt poc informats. Al 2012 el rector va assegurar que no es traslladaria la gent que va començar a l’ETSEIB, què ha canviat? Molta gent ha fet un gran esforç per arribar on és ara, per arribar a 3r, 4t, no es valora?

Demanem empatia i comprensió per part del rectorat i la direcció (que ha mostrat interès en els nostres greuges).

No som mercaderia que es mou d’aquí a allà, SOM PERSONES amb unes activitats, un entorn, unes idees, un projecte creat al voltant de l’ETSEIB, no ens moureu tan fàcilment i amb tant poc marge de temps (setembre 2016).

Els interessats que això vagi bé ho som tots, fem-ho conseqüentment siusplau!

Per veure l’evolució del procés aneu a: http://de-etseib.upc.edu/assemblea/?p=938