PRIMAVERA CRÍTICA 2016

JA ÉS AQUÍ LA PRIMAVERA CRÍTICA 2016!

Amb l’objectiu d’informar-nos sobre diferents problemàtiques que ens trobem i ens afecten, des de l’assemblea d’estudiants hem preparat un cicle de xerrades i documentals que tindrà lloc del dia 12 al 28 d’abril. Aquest any el format és diferent dels anteriors ja que hem apostat per fer una xerrada els dimarts a les 12:00 i els dijous de la mateixa setmana passar una pel·lícula que estigui relacionada amb la temàtica. Les tres grans temàtiques que es tractaran són: EINES DE LLUITA, FEMINISME i LGTBI.

US ESPEREM A TOTES!

 

CALENDARI


Xerrada 12 d’abril

Títol: Eines de lluita

Descripció: Treball precari, explotació laboral d’empreses amb ingressos milionaris, criminalització racista i classista dels manters… Presentarem les lluites que duen a terme i les eines i mitjans que fan servir els diferents col·lectius per dignificar el seu lloc de treball. Compartirem experiències i convidem als assistents a fer preguntes o reflexions que puguin enriquir el debat.

Col·lectius: Correscales, Tras la manta, CGT metro, La precària

Aula: Aula Capella

 

Pel·lícula 14 d’abril

Títol: Els tres últims refugis

Descripció:

Director: J. A. Prieto

Aula: Sala d’Actes


Xerrada 19 d’abril

Títol: La lluita feminista

Descripció: “El feminisme és la idea radical que les dones som persones” deia Angela Davis. Diversos grups i col·lectius ens explicaran com, des de diferents àmbits, lluiten contra l’opressió del patriarcat i treballen per l’alliberament de la dona a la nostra societat.

Col·lectius: Grup de dones Diagonal, Laia Fernández (professora del Màster de Comunicació i Gènere UAB) falta un altre col·lectiu per confirmar (Cortsenques dissidents o Fúria feminista).

Aula: Aula Capella

 

Pel·lícula 21 d’abril

Títol:  Made in Dagenham

Descripció: El 1968, gairebé 200 costureres de la planta Ford de Dagenham, a Londres, van organitzar una vaga per reivindicar la igualtat de salaris en respecte al dels homes. El resultat de la protesta, liderada por Rita, va ser l’assoliment per part d’un grup de cones “normals” d’una cosa extraodinària: l’aprovació de l’Equal Pay Act.

Director: Nigel Cole

Aula: LS.2


Xerrada 26 d’abril

Títol: Taller LGTBI

Descripció: Les persones LGTBI (Lesbianes, Gays, Trans, Bisexuals i Intersexuals) són un dels col·lectius més estigmatitzats de la nostra societat, que sovint no accepta com a vàlides les opcions sexuals diferents a la heterosexual. Coneixerem a través d’una dinàmica la invisibilització i discriminació del dia a dia de la dona lesbiana i bisexual per apropar-nos a un món desconegut per molts de nosaltres.

Col·lectius: Lesbicat i Crida LGTBI (Pendent de confirmació)

Aula: aula capella

 

Pel·lícula 28 d’abril

Títol: Pride

Descripció: L’estiu de 1984 , sent primera ministra Margaret Thatcher, el Sindicat Nacional de Miners convoca una vaga. Durant la manifestació de l’Orgull Gai a Londres, un grup de lesbianes i gais es dedica a recaptar fons per a ajudar les famílies dels treballadors, però el sindicat no accepta els diners. El grup decideix llavors posar-se en contacte directe amb els miners i van a un poblet de Gal·les. Comença així la curiosa història de dues comunitats totalment diferents que s’uneixen per una causa comuna

Director: Matthew Warchus

Aula: Sala d’Actes