Repensem les fronteres: Murs i presons del SXXI

cicle-fronteres


Dijous 10 de novembre a les 12h

Presentació del cicle de xerrades amb bikinada popular, junt amb el llançament de la revista ‘Posa-t’hi fulles’. Els beneficis seran destinats a projectes que treballen activament per resoldre l’actual crisi de refugiats en la qual es troba Europa.

Dijous 10 de novembre a les 16h

Títol: Camps de refugiats: La porta tancada d’Europa

Descripció: Coneixerem la realitat dels camps de refugiats Sirians establerts a les portes d’Europa a travès de l’experiència molt propera viscuda per una voluntària a alguns d’aquests camps.


Dimarts 15 de novembre a les 12h

Títol: Palestina: reptes i projectes de les terres ocupades a Gaza i Cisjordània.

Descripció: L’Associació Catalana per la Pau (ACP) és una ONG dedicada, entre altres, a informar, sensibilitzar i mobilitzar l’opinió pública al nostre país. Un dels seus àmbits de treball és la divulgació de l’ocupació i repressió del poble Palestí en mans de l’estat israelià. En Victor Mena ens explicarà la seva experiència a Cisjordània com a voluntari a través de l’ACP.


Dijous 24 de novembre a les 12h

Títol: Documental: ‘Tarajal: desmontando la impunidad de la frontera Sur’

Descripció:Amb presentació prèvia dels directors: Marc Serra, Xavi Artigas y Xapo Ortega els últims dos, codirectors del documental Ciutat Morta pretenen desmuntar un cas de flagrant d’impunitat, on la mort de 15 immigrants a mans de la Guàrdia Civil arribant a la platja del Tarajal de Ceuta el febrer de 2014, va ser processada sense càstig.

Durada: 80 minuts


Dimarts 29 de novembre a les 16h

Títol: La problemàica a casa nostra… Què hi podem fer?

Descripció:  Què són el Centres d’Internament per a Estrangers(CIE)? Quin és l’estat actual del conflicte del CIE de Zona Franca? Quina situació viuen a l’Àfrica i que els empeny a marxar cap a Europa? Quines són les mesures que es prenen o s’haurien de prendre un cop estan instal·lades les persones sense papers amb nosaltres? Els col·lectius Tanquem els CIE, Amnistia Internacional i SOS Racisme ens en donen les respostes.