Ocupem el Rectorat de la UB per exigir el Compromís contra la crisi educativa

Les estudiants, els dies 20, 21 i 22 d’abril de 2021 hem ocupat el rectorat de la UB per exigir que les universitats públiques catalanes es comprometin amb la Universitat Pública, accessible per a tothom, feminista i en català. Aquí teniu el recull fotogràfic.

Aquests tres dies estan enmaracats dins del Compromís contra la Crisi Educativa, uns mínims necessaris als que s’ha de comprometre el conjunt de rectors de les universitats públiques. Els cinc punts que es demanen són:

  • Equiparació de preus de grau i màster, com un pas més per tendir a la gratuitat.
  • Remuneració digna de les pràctiques externes, garantint que ningú treballi sense rebre la compensació merescuda.
  • Protocols feministes efectius i amb la participació de les assemblees feministes de cada escola o facultat. També cal revisar els plans docents per garantir que incloguin la perspectiva de gènere.
  • Pla de xoc pel català, per evitar que es perdi el català en els àmbits acadèmics.
  • Suport explícit a les represaliades per defensar la universitat pública. Això inclou, entre d’altres, els casos de la Pública a Judici, Som 27 i més o Desemmascarem el feixisme.

Fa una setmana, el dimecres 14 d’abril, el moviment estudiantil ja va tallar la Diagonal per exigir que es firmi el compromís i la movilització es mantindrà fins que no s’aconsegueixi l’objectiu.

Ens veiem als carrers i a les assemblees cada divendres a les 14.00h!