Tornem a ser aquí

Som conscients que hem deixat aquesta pàgina web aparcada durant uns mesos, però tornem a ser aquí. No ens havíem oblidat, hem continuat fent feina igual que sempre. Hem organitzat jornades durant el 8M, hem realitzat dues festes, hem treballat amb direcció, la borsa d’apunts ha tirat endavant, ha seguit el projecte de la borsa d’ulleres i bates, hem treballat amb les associacions, hem lluitat per la qualitat de l’Escola…

I ara, seguim i seguirem aquí, al peu del canó, per una universitat accessible per a tothom, pública i de qualitat. Perquè motius no ens en falten. La classe treballadora segueix sense assistir a la universitat, i si no t’ho creus mira la gent que tens al costat a classe. Encara hem d’aguantar comentaris masclistes, transfòbics i homòfobs, i per recollir aquests comentaris i actituds de merda seguim amb la campanya de Barbaritats. El preu dels serveis està disparat, és exagerat pagar 2,20 € per una galeta. Seguim veient com es prioritzen les grans empreses per sobre de les cooperatives i associacions i, si no t’ho creus, recordem que a la presentació de primer es va dir que l’Escola ens prepara, sobretot, per anar a grans empreses.

Però no tot són males notícies, i ens alegrem de les millores que està havent-hi. Unes millores que no són espontànies, sinó que són gràcies a gent que dedica el seu esforç i les seves ganes a projectes xulos. No només parlo de qui participa en el nostre col·lectiu, sinó que també de totes les associacions que dia a dia fan que a la uni hi hagi debat i vida. També al nou tarannà de la nova direcció, que està fent passos en el bon sentit.

En el que portem de quadri, ja hem vist un programa de mentories per evitar que les estudiants ens sentim soles i desaparades, una taula de ping-pong com a símbol de la vida social gratuïta a la universitat, una assistència inaudita a les classes, una voluntat del professorat per fer petites millores de la docència…

Per això, animem a tothom qui vulgui seguint treballant per fer d’aquesta Escola un lloc millor per a totes i més justes. I per això, et recordem que l’Assemblea és cada setmana a les dues del migdia, al final del Passadís d’associacions (planta 1). Les assemblees s´´on obertes i, per tant, t’esperem demà!

Ocupem el Rectorat de la UB per exigir el Compromís contra la crisi educativa

Les estudiants, els dies 20, 21 i 22 d’abril de 2021 hem ocupat el rectorat de la UB per exigir que les universitats públiques catalanes es comprometin amb la Universitat Pública, accessible per a tothom, feminista i en català. Aquí teniu el recull fotogràfic.

Aquests tres dies estan enmaracats dins del Compromís contra la Crisi Educativa, uns mínims necessaris als que s’ha de comprometre el conjunt de rectors de les universitats públiques. Els cinc punts que es demanen són:

  • Equiparació de preus de grau i màster, com un pas més per tendir a la gratuitat.
  • Remuneració digna de les pràctiques externes, garantint que ningú treballi sense rebre la compensació merescuda.
  • Protocols feministes efectius i amb la participació de les assemblees feministes de cada escola o facultat. També cal revisar els plans docents per garantir que incloguin la perspectiva de gènere.
  • Pla de xoc pel català, per evitar que es perdi el català en els àmbits acadèmics.
  • Suport explícit a les represaliades per defensar la universitat pública. Això inclou, entre d’altres, els casos de la Pública a Judici, Som 27 i més o Desemmascarem el feixisme.

Fa una setmana, el dimecres 14 d’abril, el moviment estudiantil ja va tallar la Diagonal per exigir que es firmi el compromís i la movilització es mantindrà fins que no s’aconsegueixi l’objectiu.

Ens veiem als carrers i a les assemblees cada divendres a les 14.00h!

ATUREM-LO. ATUREM-LOS. MANIFEST

De nou, ens trobem davant d’una nova convocatòria de la Junta d’Escola de l’ETSEIB i, de nou, l’objectiu és aprovar el Grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica, grau que ja ha passat per junta i que, recordem, va obtenir 36 vots a favor, 7 abstencions i 43 en contra, dels quals no només hi havia estudiants sinó també professorat i PAS.

Després d’un llarg debat previ a la votació on molts dels membres de la Junta van expressar la seva disconformitat o els seus dubtes davant la manca d’informació sobre el què s’aprovava, seguit d’un resultat desfavorable en l’aprovació del Grau. Direcció ha volgut convocar eleccions per cobrir les vacants que hi havia lliures a la sala de juntes i forçar una nova Junta amb un únic punt i objectiu: aprovar el Grau que a l’anterior Junta havia estat rebutjat.

Demà s’intentarà aprovar el grau, i l’única innovació que sembla presentar són els arguments. Diferents motius, mateixa proposta. Ara apareix l’amenaça que, si no es fa aquí a l’ETSEIB, es farà al Besòs. Això ens demostra el que no hem deixat de repetir en cap moment: hi ha pressions tan fortes per aprovar aquest grau que és igual a quina escola es cursi. Que és igual si al Besòs no s’hi imparteixen les mateixes assignatures, si no hi ha l’equip docent o el material de pràctiques. El que importa d’aquest grau és el nom, el fet, el títol final, no el contingut.

Exigim que s’obri un procés de debat que impliqui a tota l’Escola, que sigui clar, amb tota la informació sobre la taula, i que tingui l’objectiu de definir quina ha de ser l’estratègia, quin ha de ser el camí, de la nostra escola durant els pròxims anys. D’ençà que vam perdre els graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria de Materials, sembla que només s’ha perseguit l’objectiu de tapar forats, i que ens hem agafat a la primera opció que se’ns ha plantejat, sense valorar si és la millor pel futur de la nostra escola, de les nostres estudiants o de l’enginyeria industrial.

Quan et trobes tants obstacles al camí, el més normal és aturar-se, estudiar-los, entendre per què hi són i intentar gestionar-los. Però la decisió d’aquesta direcció ha sigut tirar endavant, fer veure que no hi eren, ignorar-los. Però creieu-nos, podeu aprovar-lo, podeu intentar portar-lo a una altra Escola, podeu imposar-lo, però els obstacles hi seguiran sent.

Per una universitat pública i de qualitat, diem NO al Grau d’Enginyeria Industrial i Anàlisi Econòmica.

Assemblea d’estudiants de l’ETSEIB

FESTA DE L’ESCOLA 4 de maig

Ja és aquí la gran Festa de l’Escola!!!

Aquest any serà el divendres 4 de maig!!! Hi haurà diverses activitats durant tot el dia i música al carrer a partir de les 15 h. Dinar, berenar i sopar a càrrec de diverses associacions, deixa el tupper a casa!!!

Aquí us deixem els grups que ens acompanyaran i el cartell i l’horari de les activitats perquè pugueu apuntar-vos!


DIVENDRES 4 DE MAIG:

10h: Torneig 3×3 de futbol al carrer Us esperem el divendres 4 de maig al carrer Pascual i Vila (entre les facultats de Física i Industrials) Apunta-t’hi!!

12h: Cursa de les escales Premi als guanyadors, millor disfressa… Apunta-t’hi!!

12h: ESCAPE UNI [PLAÇES ESGOTADES]

12:30h: ETSEIB Tour Un dels clàssics de la festa de l’Escola! Apunta-t’hi!!

12:30h: Classe d’SPINNING A càrrec del gimnàs, per anar fent gana! [Sense inscripció prèvia; Places limitades] [Lloc: Plaça de l’Enginy]

13:30h: 1r TORNEIG DE CLASH ROYALE T’hi vols apuntar? Hi ha premi, passa pel local de l’Assemblea, a la planta u al final del passadís!  [Inscripció: 1€][ Lloc: Aula H-0.3] Mira el cartell!!

15:30h: Gimcana d’associacions Les associacions han preparat diverses activitats per animar la tarda! [Inscripció per equips  de 5-6 persones al local de l’assemblea; 1€/persona] [Lloc: Plaça de l’Enginy] Mira el cartell!!

17:00h: BEER PONG El joc més popular arriba el 4 de maig, no et quedis sense jugar una partida! [Inscripcions al moment; Lloc: Peixera]

I durant tot el dia: l’ENTREPASSADISSOS!!T’agradaria conèixer gent nova de la universitat i passar una bona estona? Apunta-t’hi!! [A partir de les 18h a la barra]


No oblidem però que aquesta festa també és un dia de reivindicació on es defensa el dret dels estudiants, fer-nos nostra la universitat i sobretot reivindicar les festes universitàries com a ESPAIS LLIURES D’AGRESSIONS SEXISTES ni cap altra falta de respecte o vulneració de cap llibertat individual.

________________________________________
RECORDEU:
– No es poden portar ampolles de vidre.
– GOT NO RETORNABLE-> Porta’l de casa!
________________________________________

 

 

 

ATUREM-LO. ATUREM-LOS. PRIMER ASSALT

El passat 15 de març el pla d’estudis del nou Grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica va ser tombat a Junta d’Escola per 43 vots en contra, 36 a favor i 7 abstencions.
Contra les pressions del lobby de Barcelona Global, contra els de dalt que ja ho tenien al sac i ben lligat, contra aquells que ja l’anunciaven abans que hagués passat pels processos democràtics pertinents…en fi, contra tot pronòstic el pla d’estudis no es va acceptar.
Vam rebutjar la imposició dels capricis de lobbys econòmics i la intromissió d’empreses privades que pretenen servir-se de la universitat pública per fer-se graus universitaris a mida; vam rebutjar un sistema d’accés restringit a uns pocs privilegiats, a l’elitització de l’ensenyament de tots; vam rebutjar l’anglès com a llengua de coneixement i prestigi per sobre la resta; vam rebutjar el model universitari que cada cop vol tendir més a ser una màquina al servei de les lleis del mercat, una fàbrica de peces subordinada al món laboral, en comptes de ser espais de pensament i coneixement lliure. Vam rebutjar també la manca de transparència i la participació nul•la a l’hora de crear-lo, idear-lo i construir-lo.
Malgrat això Direcció, que sembla tenir, inexplicablement, com a única i primordial missió la implementació d’aquest grau per l’any que ve, ha convocat eleccions parcials de junta. Aquestes se celebraran imminentment per tal de modificar-ne la composició, omplir vacants i tirar endavant la realització d’aquests nous estudis.
Quin és el model universitari que es construeix des de l’Escola quan, en lloc de respectar les decisions preses pel conjunt de la Junta escolar, es busquen maneres de maquillar el procediment fins que surti el resultat que uns volen? Quina mena d’idea de democràcia és la que si no surt el que manen els de dalt, busca dreceres per a fer-ho possible, en lloc d’escoltar les reticències i replantejar-se seriosament si s’estan prenent les decisions encertades? Què podem esperar d’un sistema que no escolta més que els que remenen les cireres?
Hi haurà, doncs, eleccions a Junta i previsiblement, se’n celebrarà una altra, contra rellotge, per tal de complir amb les pressions dels poderosos. Com a Assemblea d’estudiants de l’ETSEIB, com a candidatura del Pati Nou, ens seguiran trobant al mig del camí, compromesos. No ens rendirem i seguirem lluitant per una universitat pública i de qualitat.

Barcelona, 16 d’Abril de 2018

Assemblea d’estudiants de l’ETSEIB – El Pati Nou

Fem Boicot al Bar per abaixar els preus!

Durant aquest mes de gener, estem fent cafès i recollida de firmes a l’entrada del passadís d’associacions. Si estàs en contra de l’apujada de preus i creus que el bar no ofereix un servei adient dins la universitat pública, redueix-ne el consum al màxim i vine a prendre cafè amb nosaltres. 😉 Llegeix el fullonero i passa’l!

Estudi de l’ús de reprografia

Hem iniciat un estudi de l’ús de reprografia a l’ETSEIB! Aquest estudi ve motivat després de dos anys de reunions amb l’actual empresa amb exclusivitat del servei de copisteria de la UPC, Canon. En aquestes reunions, els estudiants hem intentat millorar el servei en diferents aspectes: preus, horaris d’obertura, qualitat del servei… Canon justificava el curt horari d’obertura de la reprografia alegant que el servei 24 hores era suplert per les màquines impressores de la Planta 0 i la Planta 5. També recordava que el preu és més ajustat a les màquines que a la botiga i van posar en marxa un sistema més còmode d’impressió per a l’usuari en aquestes. A més, van fer tríptics explicatius sobre les impressores autoservei per tal d’incentivar-ne el seu ús, ja que està molt per sota de la seva capacitat.

Tot i aquestes mesures, els estudiants vam valorar que l’horari d’obertura continuava sent pobre i calia millorar-lo. És per això, que Canon va decidir ampliar l’horari d’obertura els dimarts i dijous a la tarda durant l’època d’entrega de treballs (les setmanes abans d’exàmens). Però va resultar que no es va freqüentar la botiga com estava previst, i això va donar arguments a Canon per donar suport a la idea que l’horari d’obertura ja és suficient.

En aquest context, els estudiants ens preguntem quines són les hores de més necessitat del servei per part dels estudiants i quines mancances té l’autoservei.

És per això que hem elaborat aquesta enquesta que podeu contestar en menys de dos minuts i que ens ajudarà en properes reunions per tal de millorar el servei entre tots.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Si teniu dubtes o voleu més informació, veniu al local, a la Planta 1 a l’esquerra fons del passadís i demaneu per la Paula o la Cleta.

*Si ja heu contestat l’enquesta un cop encara que sigui en paper, no la torneu a emplenar

Enllaç: https://www.onlineencuesta.com/s/b0c08b3

 

 

Primavera Crítica

Un any més arriba la Primavera Crítica. Aquest any commemorant el centenari de la Revolució Russa encarem el cicle a parlar de la pròpia Revolució i a més tractarem la situació durant i després de la URSS. Anirem publicant més informació a mesura que passin els dies.

 

Res per mostrar entre el 9 de maig de 2017 i el 8 de juny de 2017.

pcritica2